Historie

De geschiedenis van Johan uit uw radio

Het zal ergens in 1978 zijn geweest dat ik in aanraking kwam met communicatie door de lucht oftewel de 27 mc, in het begin nog op am maar toen het in 1980 legaal werd natuurlijk meteen een licentie gekocht en een 22 kanalen bak aangeschaft.

Moeder blij want pa en zoon zaten hele nachten op de zolder e nzei had de rust in huis.

Nadat in het dorp waar we toendertijd woonden een heuse radio piraat kwam [ Radio Horizon ] werd ik weer getroffen door dit virus en al snel was de eerste echte radio zender on air een Stentor met een 20 watt eindtrap op een ingekorte scanner antenne .

Tot 1986 hebben we dit vol gehouden maar toen werd het de tijd van de zundapp en de meiden .

Na wat omzwervingen in de stad nijmegen bij diverse radio stations heb ik lang niets gedaan tot mijn neef [de lap] me belde en meedeelde ik ga een radio station beginnen,dus ik riep meteen ik doe mee en dit werd uiteindelijk Radio palee.

Toen dit avontuur na 6 jaar stopte ben ik me toe gaan leggen op het verzorgen van geluid voor live acts.

Na mijn verhuizing van Oijen naar Amsterdam kwam ik in contact met een surinaams radio station Radio mart en heb daar een 3 jaar de technische zaken geregeld maar omdat ik vaak bij Salto riep wat een puinhoop het daar wel niet was werd ik op een dag uitgenodigt en kreeg zelf een aantal uren op radio Salto,en toen begon het pas  echt omdat ik niets had geen studio geen spullen geen naam niets.

Omdat ik al in contact stond met Ben Bode stuurde hij mij het Paradijs pakket en onder die naam ben ik weer begonnen met radio .

In die tijd zochten ze ook dj`s op Seabreeze am en ik had een demo opgestuurd maar werd geweigerd omdat het niet paste op hun station.

Maar Johan was slimmer dus ik nam de programma`s van hun zogenaamde programma leider ook op in de programmering van Radio Paradijs zodat hij niet meer om me heen kon.

Ik zou invallen voor een Dj op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur  en ik belde meteen Ben Bode en vroeg hoe kunnen we het zo gaan doen dat ze een hekel aan me gaan krijgen,Ben zei veel vloeken en seks erin,

En zo werd Johan uit uw Radio geboren en ze vonden het leuk want het was vernieuwend niks onthullend en terwijl ik hun zelf in de zeik nam op hun eigen zender vroegen ze nog een plaatje aan ook .

Deze samenwerking stopte door het interview met ben Bode,wim stopte dus ben ik ook maar gegaan en nu maak ik elke week Johan in de middag live op zondag van 16.00 tot 18.00 en vrijdagnacht van 24.00 tot 03.00 uur